Gravsten

Vi mener at gravminder (gravsten) udgør  en af de vigtigste lokalhistoriske værdier. Navne og data generation efter generation.

I de sidste 10-20 år er der sket en kraftig forandring af kirkegårdskulturen.  Dette sker på baggrund af at folk ikke er så stedfaste mere som for 50 år siden og ikke mindst efter at prisen på at få passet et gravsted er steget kraftigt. Dette indebærer at sletning af et gravsted sker hurtigere end før.

Vi startede derfor i 2015 en fotografering og registrering af  gravsten på Tranbjerg Kirkegård.

Kirkegården består af                        ‘Den gamle kirkegård’ –             ‘Den nye kirkegård’ der blev indviet i 1990 samt                           ‘Park kirkegården’ der nylig er taget i brug.   Ved udgangen af 2018 er fotograferet og registreret knap 900 gravsten.
I 2018 er fotograferet og registreret ikke tidligere  fotograferede gravsten samt gravsten hvor f.eks. ægtefælle er død siden den første fotografering.

Vil du se de fotograferede gravsten på Tranbjerg Kirkegård:
Skriv ‘et personnavn’  i i søgefeltet på arkivets forside f.eks. østergaard.
Så får du en liste med alt registreret materiale bl.a.  billeder af gravsten,   der tilfredsstiller dit navnevalg.
Ved at KLIKKE på hver enkelt kan du se billedet  med det registrerede tekst.
Du kan også afgrænse din søgning ved f. eks. at skrive maja østergaard’ i  søgefeltet.
Hvis du skriver:”gravsten” eller  ‘tranbjerg kirkegård’ i søgefeltet får du alle fotograferede gravsten i tilfældig orden.
Hvis nummeret er mindre end B10001 er benyttet et tidligere fotografering af  gravstenen. Billeder taget efter 2015 har numre større end B10001.

Tranbjerg Kirkegårds register over begravede:
SE kirkegårdens begravelsesregister