Helga Faurskov, datter af Niels Faurskov og Ester f. Smedegaard, skrev august 1987 supplerende oplysninger til hendes søster Inger Faurskovs erindringer om opvæksten i “Lybæksminde” (Kaldet også “Lybecks hus”), huset tilhørte Sleth Teglværk.
Helga Faurskov er født den 13. februar 1928 i Hasselager, Kolt Sogn.
Hun døde den 27. februar 2013 i Hørning.
Niels Farurskov var ansat på teglværket i 1925 og formand fra 1930.
LÆS også faren Niels Farurskovs og søsteren Inger Faurskovs erindringer.
Sleth Teglværk – Lybecks hus. Efter 1945.
Lybecks hus ses øverst i billedet. Huset nederst i billedet til venstre er “Pensionatet”
BILLEDE
Lybecks hus. Slet. 1933.
Pigerne er døtre af Niels Faurskov der er brænder og senere formand på Sleth Teglværk i årene 1930-1950.
Inger, født den 6. februar 1926 i Århus Domsogn og Helga, født den 13. februar 1928 i Kolt Sogn
Helgaa, født den 13. februar 1928 i Hasselager, Kolt Sogn..
Billedtekst Helga Faurskov:
Foto af vort barndomshjem, malet i 1931 af Peter Holm. Jeg mener far betalte 5o.oo kr. for maleriet. Min mand og jeg fik det foræret til vort bryllup i 1949. På et -tidspunkt blev der gravet ler mellem det stråtækte udhus og S5tuehuset,der blev ‘^anbragt en træbro, så vi kunne komme over til hønsene og det gammeldags das. Efter de mange år i Argentina var far meget national sindet.
Billedtekst Helga Faurskov:
Mor, far og “bonnie” foran lysthuæet “bueno amigo”, som betød “god ven”. Det lysthus købte far for 5o.oo og det har vi haft utrolig megen glæde af. Det står den dag i dag hos os i Hørning og bliver brugt af “oldebørnene”.
Billedtekst Helga Faurskov:
Den sølvbronzerede dame, som jeg arvede efter far, fik eller købte for et mindre beløb efter at den “gamle” fru Britze var død. Inger og jeg mener, den er lavet af “gamle” hr. Britze, som vist var lidt af en kunstner og lavede flere smukke ting i “glasérværkstedet”, der lå overfor privatbeboelsen.
Billedtekst Helga Faurskov:
Den smukke lille vase, som stadig bliver brugt, mener vi kommer fra samme sted. ½ m. høj vase m. låg, fremstillet af Emil Larsen i anledning af vores forældres sølvbryllup. De var meget glade for vasen og “ømme” over den. Den står og pynter endnu uden eet eneste skår. Far bestilte en vase magen til til sin søsters og svogers sølvbryllup. Den kom til Skelskør • hvor den blev meget beundret.
Billedtekst
Lybecks hus vinteren 1928/29 eller 1929/30. (Kopi af foto lånt af Inger Faurskov)
Kirkebog. Kolt Sogn 1925-1934. Opslag 59.
Aarhus Stiftstidende
den 12. februar 1998.